Ένα γενικό blog με επικαιρότοτητα αλλά και με κάποια θέματα περισσότερο επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Πλέον, στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας μπορείτε να βρείτε και διασκεδαστικά παιχνίδια!

toolbar powered by Conduit

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Η ομολογία του Ειδικού Φρουρού και τα ΜΜΕ!

Δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα, η ομολογία του Ειδικού Φρουρού, που σκότωσε τον Αλέξανδρο:

«Γύρισα για τον τσαμπουκά»

Με απίστευτο κυνισμό περιέγραψε στους συναδέλφους του ο 37χρονος ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας, τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Ο διάλογος που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικός για την προσωπικότητα του αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα το 15χρονο Αλέξανδρο.
- Γιατί επέστρεψες, αφού είχες δεχθεί την επίθεση;
- Γύρισα για τον τσαμπουκά. Βαρέθηκα να τρώω πέτρες και μην κάνω τίποτα.
- Γιατί πυροβόλησες;
- Φοβήθηκα για τη ζωή μου, ότι θα μου πάρουν το όπλο. Πυροβόλησα δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό και μία τρίτη μου «έφυγε» τη στιγμή που έβαζα το όπλο στη θήκη.
- Γιατί δεν κάλεσες ασθενοφόρο;
- Εκείνη τη στιγμή τα έχασα. Ήταν λάθος μου. Έχω μετανιώσει.

zougla.gr

Αυτή η ομολογία, αποκαλείται από το συγγραφέα του άρθρου στη Ζούγκλα, ως "κυνική".
Δεν αντιλέγω.. ο ειδικός φρουρός καταδικάζεται κι από μένα, απ΄τη στιγμή που γύρισε "για τον τσαμπουκά".
Αλλά δεν πρέπει να μας κάνει αίσθηση και το υπόλοιπο κομμάτι του διαλόγου;
"Βαρέθηκα να τρώω πέτρες και να μην κάνω τίποτα"... "Φοβήθηκα για τη ζωή μου, ότι θα μου πάρουν το όπλο."...
Γι΄αυτό τους έχουμε τους μπάτσους; Για να τους πετάμε πέτρες και να μην αντιδρούν;
Λογικό έ; Αφού δεν τους θεωρούμε ανθρώπους...

Και συνεχίζω επικολλώντας το υπόλοιπο άρθρο απ΄τη Ζούγκλα..:

Ο τραγικός θάνατος του δεκαπεντάχρονου δεν είναι η αιτία των επεισοδίων, είναι η αφορμή. Τις αιτίες τις γνωρίζουν όλοι. Όσοι διαδηλώνουν αλλά και οι άλλοι που σιωπούν ένοχα.

Στο τέλος, το λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι συνήθεις ύποπτοι, αυτοί που φτιάχτηκαν για να πληρώνουν. Οι εισπράκτορες προς το παρόν θα περιμένουν στη γωνία να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός της αγανάκτησης, για να επιστρέψουν απερίσπαστοι στο θεάρεστο έργο τους.

Γνωρίζουν καλά ότι τα παιδιά που σπάνε είναι παιδιά του κόσμου, χωρίς ίδιες ευκαιρίες, χωρίς ελπίδα και το σημαντικότερο, χωρίς δικαίωμα στο όνειρο… Γι αυτό τα αφήνουν να σπάσουν, να ρημάξουν, ακόμα και να εγκληματήσουν εις βάρος της περιουσίας των άλλων θυμάτων τους, γιατί τα θύματα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μαζί.

Τι σημασία έχει αν το μαγαζί που κάηκε δεν έβγαζε ούτε τα έξοδά του, αφού έπρεπε να υπάρχει. Τι νόημα έχει εάν μια οικογένεια φυτοζωούσε πίσω από τέτοιο μαγαζί. Καμένο φαντάζει ωραιότερο, γιατί η σημερινή του εικόνα συντηρεί το σύστημα που ίσως δεν εξυπηρετούσε η χθεσινή ύπαρξή του.

Αυτή είναι και η τέχνη του συστήματος, το χαροκαμένο επιτηδευματία να τον εμφανίζει ως καμένο και αντί για τα διαχειριστικά του χάλια, να δείχνει τα χάλια των κουκουλοφόρων.

Το ευφυές σύνθημα σε τοίχο του Πειραιά «μαλάκα κουραμπιέ έρχονται Χριστούγεννα», τα λέει όλα…

"Μαλάκα κουραμπιέ έρχονται Χριστούγεννα"; Τί θέλει να πει ο ποιητής;

Να σας πω εγώ τί καταλαβαίνω... Για διάφορους λόγους, τα ΜΜΕ τα έχουν βάλει με την κυβέρνηση... το πιθανότερο είναι διότι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που βγήκαν απ΄το σύστημα όλα αυτά τα χρόνια, ήταν υποστηρικτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ... αλλά κάλλιστα θα δεκτώ χωρίς να με απασχολεί και το ενδεχόμενο πως η Ν.Δ. πράγματι δεν αξίζει...
Προσωπικά δε με ενδιαφέρει ποίος απ΄τους δύο θα κυβερνά μια και είναι όλοι τα ίδια σκ@*!

Όμως, ακριβώς επειδή τα ΜΜΕ τα έχουν βάλει με την κυβέρνηση, έψαχναν τον τρόπο να συσπειρώσουν τον κόσμο εναντίον της... Και πώς χτυπάς μια δεξιά κυβέρνηση; Το οικονομικό το ήξερες ότι θα είναι αυστηρό... Τη χτυπάς στην αστυνομία...
Η κίνηση του ειδικού φρουρού, τους έδωσε το άλλοθι... Το άλλοθι να επικροτήσουν τα επεισόδια βανδαλισμών στα κέντρα των Ελληνικών πόλεων... Το άλλοθι να μετατραπεί η χώρα σε εμπόλεμη ζώνη...

Κι ήταν εύκολο να γίνει αυτό... βλέπετε οι μπάτσοι, πάντα μας φταίνε..
Αν κατά τη διάρκεια επεισοδίων, οι μπάτσοι δείρουν τους "αντιεξουσιαστές", φταίει η αστυνομία, λόγω υπερβολικής βίας.
Αν πάλι, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, οι "αντιεξουσιαστές" δείρουν τους μπάτσους, φταίει και πάλι, η ανίκανη αστυνομία.
Ρε μπας κι είμαστε εμείς που φταίμε κι ο κακός μας ο καιρός; Μπας και δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουμε;;

Για συγκεντρωθείτε ρε παλικάρια..!! Τί σχέση έχει ο θάνατος του Αλέξανδρου, τον οποίο, ναι, να πενθήσουμε, με τις μολότοφ σ΄όλη την Ελλάδα, τα καμένα μαγαζιά και τις καμένες πολυκατοικίες;;
Τί σχέση έχει ο θάνατος του Αλέξανδρου, με το γεγονός πως ο πατέρας μου, εργαζόμενος στο κέντρο, έχει φτάσει να κινδυνεύει στην ίδια του την πόλη; Τί σχέση έχει ο θάνατος του Αλέξανδρου, με το γεγονός ότι καίγονται πανεπιστήμια; Για βοηθάτε με κι εμένα να καταλάβω!!

Ναι πράγματι... δεν ήταν η αιτία, παρά μόνο η αφορμή... Η αφορμή για κάτι καπηλευτές του λαού που φωλιάζαν τόσο καιρό ανάμεσά μας... Η αφορμή να καταλύσουμε κάθε έννοια δημοκρατίας σ΄αυτή τη χώρα...

Αλήθεια, είμαστε δημοκρατική, ή οχλοκρατική χώρα;

-Πως βρέθηκες μέσα στα επεισόδια;

Είδα το σκηνικό της δολοφονίας του πιτσιρικά στην τηλεόραση και σηκώθηκα και πήγα με το μηχανάκι μου στην πλατεία Εξαρχείων. Υπήρχαν γενικές αναταραχές και ομάδες που επιτίθεντο στους αστυνομικούς με κάθε μέσο. Βρήκα καδρόνια και μολότοφ, όποιος ήθελε πήγαινε μέσα στο Πολυτεχνείο όπου υπήρχαν μολότοφ στοιβαγμένες σε μια γωνία και έπαιρνε όσες ήθελε. Πήρα τέσσερις και τις έριξα σε μια διμοιρία. Οι δυο βρήκαν τους αστυνομικούς. Είδα πάνω από 4.000 μολότοφ να πέφτουν. Τα πράγματα τσουλούσαν μόνα τους. Από τη στιγμή που θα βρισκόσουν εκεί ακολουθούσες την εκρηκτική ατμόσφαιρα. Οι αστυνομικοί ήταν ψυχολογικά καταρρακωμένοι, ηθικά τσακισμένοι. Δεν είχαν αποφασιστικότητα, το έβλεπες στα μάτια τους.

-Πόσα άτομα περίπου ήσασταν μέσα στο Πολυτεχνείο;

-Το Σάββατο το βράδυ μπαινοβγαίναμε περίπου 150 άτομα. Την Κυριακή το μεσημέρι τα πράγματα ήταν πιο οργανωμένα. Ήμασταν περίπου 300. Μετά αφήσαμε το Πολυτεχνείο και μπήκαμε στην ΑΣΟΕΕ.

-Είσαι άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου ή αλλιώς "αναρχικός" όπως αποκαλούν όσους εμπλέκονται στα επεισόδια;

-Όχι καμία σχέση. Ούτε κουκουλοφόρος είμαι, ούτε αναρχικός, ούτε τίποτα από αυτά. Τα συναισθήματά μου με οδήγησαν εκεί. Ένιωσα αδικία, οργή και φόβο ότι τα παιδιά μου αύριο μεθαύριο μπορεί να είναι στη θέση του αδικοχαμένου Αλέξανδρου.

Πηγή: Zougla.gr

Τί μας λες ρε φίλε; Αν εσύ δεν είσαι "κουκουλοφόρος" τότε ποίος είναι; Εγώ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου