Ένα γενικό blog με επικαιρότοτητα αλλά και με κάποια θέματα περισσότερο επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Πλέον, στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας μπορείτε να βρείτε και διασκεδαστικά παιχνίδια!

toolbar powered by Conduit

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Μην τη δείτε: Burn After Reading

Η νέα ταινία των αδερφών Coen, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Παρά τη συμμετοχή ηθοποιών όπως οι John Malkovich, Frances McDorman, George Clooney και Brad Pitt η ταινία κατορθώνει να είναι τόσο αδιάφορη που δύσκολα κατορθώνει κανείς να τη δει ολόκληρη! (Σημειωτέον, χρειάστηκα δύο μέρες για να το κάνω τελικά, κι αυτό όχι γιατί ήθελα να λύσω κάποια περιέργεια, κάτι που μου άφησε αγωνία απ΄την πλοκή, αλλά για να αποκτήσω το δικαίωμα να τη βρίζω..!!)

Κατ΄αρχάς, η ταινία κατατάσσεται ως κωμωδία κάτι που δε συμβαίνει ούτε κατ΄ελάχιστον, ούτε καν ένα μειδίαμα δε θα σχηματιστεί στα χείλη, καθώς βλέπεις την ταινία.

Η υπόθεση, έχει ως εξής. Το cd με τα απομνημονεύματα ενός πρώην πράκτορα της CIA, πέφτει στα χέρια δυο μικροαπατεώνων και όταν αυτοί πάνε να το πουλήσουν τα πάντα γίνονται μπάχαλο. Στο μεταξύ, η γυναίκα του εν λόγω πράκτορα, η οποία θέλει να τον χωρίσει, έχει δεσμό με έναν άσχετο τύπο, ο οποίος όμως, αποκτά, εν μέσω της ταινίας, σχέσεις με τη μία εκ των δύο απατεώνων!

Τελικά τώρα που το σκέφτομαι, το μόνο για γέλια είναι το σενάριο.. Τόσο ασύνδετο, που αδυνατώ να μεταφέρω πλήρως την πλοκή χωρίς να περιγράψω την ταινία! (Και δεν το έχω πάθει μόνο εγώ, αλλά και στο IMDB η ταινία περιγράφεται πλήρως προκειμένου να δοθεί η περίληψη... Είναι απ΄τις μεγαλύτερες περιλήψεις που έχω δει ως τώρα!)

Μέσα σ΄όλα απορώ μόνο, για τις καλές κριτικές που έχει δεχθεί! Είναι στην καλύτερη περίπτωση, ένα αδιάφορο κοινωνικό δράμα, που δεν προκαλεί στο θεατή κανενός είδους συγκίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου