Ένα γενικό blog με επικαιρότοτητα αλλά και με κάποια θέματα περισσότερο επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Πλέον, στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας μπορείτε να βρείτε και διασκεδαστικά παιχνίδια!

toolbar powered by Conduit

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

EnergyRes '08

Όλες οι πρόσφατες εκθέσεις των επιστημόνων διεθνώς επιβεβαιώνουν ότι σε λιγότερο από διακόσια χρόνια, η ανθρωπότητα ταυτόχρονα με την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου κατάφερε να ανατρέψει μια φυσική ισορροπία εκατομμυρίων ετών.

Οι ανάγκες σε ενέργεια (ηλεκτρισμός, θέρμανση, κίνηση) σήμερα καλύπτονται στο μεγαλύτερο μέρος από τα ορυκτά καύσιμα (άνθρακας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο). H καύση τους απελευθερώνει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια τόνους αερίων θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα τα οποία εγκλωβίζουν την ηλιακή ακτινοβολία με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του πλανήτη και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα λύσεις που στηρίζονται αφενός στην Εξοικονόμηση Ενέργειας και αφετέρου στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων (ανακύκλωση - ενεργειακή αξιοποίηση).

Η έκθεση EnergyReS που διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά το 2007 και αναδείχθηκε σε κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός για την Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η θεματολογία της έκθεσης καλύπτει ολοκληρωμένα όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και εφαρμογές Εξοικονόμησης (ΕΞΕ) και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Επίσης από φέτος “αγκαλιάζει” τον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων που συμπληρώνει τις σύγχρονες τεχνολογίες ΕΞΕ & ΑΠΕ γιατί συμβάλλει στην προστασία τους περιβάλλοντος, στην εξοικονόμηση πρώτων υλών αλλά και ενέργειας που απαιτείται για τη βιομηχανική επεξεργασία τους, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να συνδυαστεί με την παραγωγή ενέργειας από απορρίμματα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αξίζει να προγραμματίσετε έγκαιρα την παρουσία σας στην έκθεση!

Η 2η Διεθνής Έκθεση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, EnergyRes '08, άνοιξε τις πόρτες της χθες στις 6 το απόγευμα. Θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή (13/4) το βράδυ (9 μμ). Πληροφορίες στο http://www.htexpo.gr/index.pl/home_gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου