Ένα γενικό blog με επικαιρότοτητα αλλά και με κάποια θέματα περισσότερο επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Πλέον, στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας μπορείτε να βρείτε και διασκεδαστικά παιχνίδια!

toolbar powered by Conduit

Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

Τελικός Champions League


Μίλαν-Λίβερπουλ. Ο μεγαλύτερος αγώνας της χρονιάς! Και λαμβανομένης υπόψιν της ιστορίας των δύο ομάδων, ένας εκ των μεγαλύτερων τελικών της ιστορίας!

Μίλαν-Λίβερπουλ πριν δύο χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, μετά από ένα γκραν κινιόλ παιχνίδι η Λίβερπουλ κατόρθωσε να γίνει τελικά κάτοχος του τροπαίου.
Μίλαν-Μπαρτσελόνα πριν 54 χρόνια στο ΟΑΚΑ. Η Μίλαν είχε τότε συντρίψει τη Μπάρτσα και κέρδισε το τρόπαιο.




Η κάθε μία απ΄τις δύο ομάδες είχε ένα ιστορικό γεγονός υπέρ της.. Η Λίβερπουλ ίσως πιο πρόσφατο και πιο σχετικό, καθώς κέρδισε την ίδια αντίπαλο. Τη Μίλαν.
Κι όμως, το ΟΑΚΑ φαίνεται πως είναι ισχυρό γούρι της Μίλαν, αφού και αυτή τη φορά η ιταλική ομάδα, όπως και πριν μισό αιώνα και κάτι, κατόρθωσε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Δε θα μιλήσω για την πορεία της μέχρι τον τελικό, διότι ως ΑΕΚτζής δε μπορώ να της συγχωρήσω την ήττα απ΄τη Λιλ που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της ΑΕΚ απ΄τον 1ο γύρο της διοργάνωσης.

Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε τη Μίλαν ως την πρωταθλήτρια Ευρώπης πλέον. Συγχαρητήρια!!

Κρίμα μόνο για τη Λίβερπουλ, γιατί πράγματι ήταν ανώτερη σε όλο τον αγώνα..

Κι ένα στατιστικό ακόμη. Αφού και πάλι δεν πήρε το τρόπαιο η Λίβερπουλ, επιβεβαιώνεται η παράδοση που τη θέλει να κατακτά το Champions League (ή Κύπελλο Πρωταθλητριών) κάθε 30 χρόνια και όταν πεθαίνει ο Πάπας, και παντρεύεται ο Κάρολος. :S

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου