Ένα γενικό blog με επικαιρότοτητα αλλά και με κάποια θέματα περισσότερο επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Πλέον, στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας μπορείτε να βρείτε και διασκεδαστικά παιχνίδια!

toolbar powered by Conduit

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Ελληνικό Hacking στο CERN

Εν όψει του πειράματος στον LHC, και καθώς τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο δίκτυο του Πανευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών, μια ομάδα Ελλήνων Hackers, αυτοαποκαλούμενη GST(Greek Security Team) χάκεψε το CMS του CERN, αποδεικνύοντας ότι μπορεί κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση.
Το κείμενο ανέβηκε στη διεύθυνση: http://cmsmon.cern.ch/zrwan/apanthsh.html απ΄όπου τώρα έχει, βέβαια κατέβει, όμως ένα screenshot της ανακοίνωσης κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
Από την επίθεση δεν έγινε κάποια ζημιά, πέρα από ένα αρχείο του server το οποίο καταστράφηκε, αλλά αρκετοί από τους επιστήμονες του Οργανισμού, ανέφεραν πως ήταν ιδιαίτερα τρομακτική εμπειρία, μια και αν η ομάδα χάκευε και δεύτερο υπολογιστή ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με το server θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στη λειτουργία του επιταχυντή προκαλώντας πιθανώς κάποια σοβαρή ζημιά.
Πάντως σύμφωνα με τον υπεύθυνο PR του Κέντρου James Gilles, η επίθεση έγινε γρήγορα αντιληπτή και εύκολα κατέβηκε η ανακοίνωση από το server.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι "δράστες" δεν έκαναν κάποια πολιτική ανακοίνωση, απλώς τα έβαλαν με ομάδες νεαρών καθώς και άλλες ομάδες Hackers και χαρακτηριστικά αναφέρουν πως διόρθωσαν και κάποιο bug του δικτύου έτσι ώστε να μην καταστραφεί η σελίδα του CERN από αλλεπάλληλα hackings. Αναφέρουν καθαρά άλλωστε πως δεν είχαν πρόθεση να κάνουν κάποια ζημιά στο site. Για περισσότερες πληροφορίες, κλικάρετε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη.

Πηγή: Weekly Telegraph, καθώς και τα περισσότερα των Ελληνικών forums και blogs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου