Ένα γενικό blog με επικαιρότοτητα αλλά και με κάποια θέματα περισσότερο επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Πλέον, στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας μπορείτε να βρείτε και διασκεδαστικά παιχνίδια!

toolbar powered by Conduit

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Σκύλος κάλεσε βοήθεια μέσω... Τηλεφώνου!!

Ένα γερμανικό λυκόσκυλο, στις ΗΠΑ, έσωσε την ζωή του αφεντικού του όταν κάλεσε την άμεση βοήθεια στο τηλέφωνο και γαβγίζοντας «άναψε» τον συναγερμό!

Ο κύριος Joe Stalnaker, από την περιοχή Scottsdale στην Arizona, υποφέρει τα τελευταία 10 χρόνια από επιληψίες που είναι αποτέλεσμα ατυχήματος που είχε στο στρατό! Είχε υιοθετήσει τον Buddy όταν ήταν ακόμη κουτάβι και τον εκπαίδευσε να μπορεί να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο σε περίπτωση επιληπτικής κρίσης.

Έτσι λοιπόν όταν ο κύριος Joe Stalnaker έπαθε την επιληπτική κρίση ο Buddy γνώριζε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει και το έπραξε αφού πάτησε το κουμπί που καλεί αυτόματα την υπηρεσία άμεσης δράσης. Ακούγοντας την φωνή της τηλεφωνήτριας στην άλλη άκρη της γραμμής ο Buddy άρχισε να γαβγίζει και να κλαίει καλώντας τους σε βοήθεια.

Η άμεση βοήθεια αφού εντόπισε την οικία κατέφθασε εκεί σε τρία λεπτά της ώρας μεταφέροντας τον εν λόγω άντρα στο νοσοκομείο. «Ήταν απίθανο. Ακόμη και οι πιο έμπειροι τηλεφωνητές δεν είχαν ποτέ ακούσει κάτι παρόμοιο», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας Sergeant Mark Clark.


Πηγή: Έθνος Online
Κείμενο: Μιχάλης Μπακ

Δυο σχόλια..:
1. Φοβερό σκυλί, αλλά κι ο κ. Stalnaker είχε έμπνευση να τον εκπαιδεύσει έτσι..!
2. Σε... τρία λεπτά της ώρας !? Μπράααβο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου