Ένα γενικό blog με επικαιρότοτητα αλλά και με κάποια θέματα περισσότερο επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Πλέον, στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας μπορείτε να βρείτε και διασκεδαστικά παιχνίδια!

toolbar powered by Conduit

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Απαντήσεις για το Hacking στο CERN

Μέσα σε λίγες μέρες όλος ο κόσμος ασχολείται με το Ελληνικό Deface στο CMS (Compact Muon Solenoid) του CERN (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών) λεπτομέρειες για το οποίο μπορείτε να βρείτε σε προηγούμενο post.

Φυσικά όπως είναι φυσικό η ανακρίβεια δίνει και παίρνει στα ξένα μέσα, με τη UK Telegraph και το BBC να συγχέουν τις ομάδες GST (Greek Security Team) και 2600. Σταγόνες στον ωκεανό αποτελούν κάποιες προσπάθειες μετάφρασης του κειμένου στην αγγλική γλώσσα από μεμονωμένους χρήστες του διαδικτύου όπως στην περίπτωση του κειμένου στο Grayhat Forensics.

Πού το παράξενο θα πει κανείς όταν και τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν πάνε πίσω και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν αναδημοσιεύσει αυτές τις ανακρίβειες, παρόλο που θα ήταν πολύ απλό για τον εκάστοτε δημοσιογράφο, απλώς να διαβάσει την ανακοίνωση η οποία κυκλοφορεί σε screenshot στο διαδίκτυο.

Χαρακτηριστικότερη όλων μία έκφραση με την ακριβή μετάφραση του "We're pulling your pants down because we don't want to see you running around naked looking to hide yourselves when the panic comes" από κάποια εφημερίδα... Κάτι που είναι ανύπαρκτο στην ανακοίνωση, αλλά απλώς αποτελεί τη λανθασμένη μετάφραση των Times στη φράση: "Δεν σας ξεβρακώνουμε γιατί δε θέλουμε να τρέχετε όλοι πανικόβλητοι και γυμνοί ψάχνοντας το πώς θα κρυφτείτε και γιατί απλά δεν είμαστε σαν κι εσάς.".
Η οποία μάλιστα, αντιθέτως με τα λεγόμενα των εφημερίδων, δεν αναφέρεται καν στους υπεύθυνους του CERN αλλά στις ανταγωνιστικές ομάδες Hackers. Ομοίως και η έκφραση περί "Σχολιαρόπαιδων" που κυκλοφορεί σήμερα το πρωί στους πηχαίους τίτλους των περισσότερων εφημερίδων.

Επίσημη απάντηση για το περιστατικό δεν έχει δοθεί ακόμη, πέραν αυτής που δόθηκε στο δημοσιογράφο της UK Telegraph δια στόματος James Gilles, όμως η... αντίπερα όχθη της Ελληνικής Hacking Σκηνής, η ομάδα 2600 μέσω του δικτυακού της ιστοτόπου www.2600.gr έδωσε τις δικές της απαντήσεις επί του θέματος.

«Ελληνικό cracking στο CERN»

«Ο δράστης καταφένεται ενάντια στο θεσμό του 2600, καθώς και μερικών προσώπων

«Αυτό που μας δυσαρέστησε περισσότερο είναι η αδυναμία του ξένου κυρίως τύπου να καλύψει το γεγονός σωστά. Το www.telegraph.co.uk, διαβάζοντας μόνο και μόνο αυτό που μπορούσαν να καταλάβουν στη γλώσσα τους, γράφει:

"The people responsible signed off: "We are 2600 - dont mess with us. (sic)"

The website - cmsmon.cern.ch - can no longer be accessed by the public as a result of the attack."

Όπως μπορεί να καταλάβει κάθε έλληνας που θα διαβάσει το κείμενο, καμία από τις δύο προτάσεις δεν αληθεύει... »

«Η μεγάλη διαφορά του 2600 σχετικά με όλα τα άλλα ελληνικά fictional και μη "groups", είναι ότι το 2600 στην Ελλάδα, 9 χρόνια μετά την δημιουργία του συνεχίζει να υπάρχει σαν θεσμός, και να φέρνει κοντά κάθε μήνα τους έλληνες hackers που θέλουν να γνωριστούν και να ανταλλάξουν γνώσεις και απόψεις. Όλα τα άλλα "groups" ήρθαν, πέρασαν, και χάθηκαν... εις τα εξ ων συνετέθην!»

Όσο για τη GST, ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για το περί ποίων ατόμων πρόκειται, αν και δεν αποκλείεται το CERN να ζητήσει την εξέταση της υπόθεσης από την Ελληνική Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου