Ένα γενικό blog με επικαιρότοτητα αλλά και με κάποια θέματα περισσότερο επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Πλέον, στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας μπορείτε να βρείτε και διασκεδαστικά παιχνίδια!

toolbar powered by Conduit

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

All in the Mall, άνθρωποι και βόμβες...

Έκτακτη εκκένωση σήμερα 24/12 στις 13.00 στο The Mall Athens, υπό την απειλή βόμβας! Παραμονή Χριστουγέννων, και για ακόμη φορά το Mall Athens έσφυζε από κόσμο. Σε μια περιοχή που μέχρι πριν δύο χρόνια, είχε πρόβλημα απ΄την... έλλειψη κόσμου, σήμερα κατέφτασαν πάνω από 50.000 κόσμου, γεμίζοντας ασφυκτικά το μοναδικό μεγάλο Εμπορικό Κέντρο των Αθηνών με ανθρώπους και τη γύρω περιοχή με αυτοκίνητα!

Τί να κάνουνε δεν είχανε όλοι οι Αθηναίοι γιορτινές ημέρες και μαζευτήκανε στο Μall. Γεμίσανε τα parking του ΟΑΚΑ, αυτό του Mall, καθώς και κάθε αλάνα, δρόμος ή σοκάκι της περιοχής με αυτοκίνητα. Και φυσικά ο πολύς κόσμος είναι αυτός που ήρθε με τραίνο. Ο σταθμός της Νερατζιώτισσας πρέπει σήμερα να έφτασε στο maximum των μεταφορικών του δυνατοτήτων, μια κι οι πλατφόρμες του, έλεγες, θα βουλιάζανε απ΄το πλήθος του κόσμου!

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως και να λέω μικρό νούμερο για τον κόσμο. Όταν παίζεται κάποιο derby στο ΟΑΚΑ και γεμίζει, ένα γήπεδο που χωράει 60 χιλιάδες κόσμο, δεν παρατηρείται τόσο έντονη κίνηση στην περιοχή! Δεν μπλοκάρουν τα πάντα! Μια περιοχή που ναι μεν έχει υποδομή να αντέξει πάρα πολύ κόσμο, μα έχει κι αυτή τα όριά της! Άλλωστε πριν το 2004 εδώ έβοσκαν γίδια!

Και καλά, όσοι μένουμε κοντά, είμαστε αναγκασμένοι να αποδεκτούμε τη μοίρα μας... πως με την απάθεια που δέρνει το Ελληνικό Κράτος, με τον ανύπαρκτο σχεδιασμό, αλλά χειρότερα με τη χαζομάρα του Έλληνα, που όπου δει κόσμο πάει κι αυτός να γίνουνε πολλοί!

Αλήθεια, τί ελκύει τον κόσμο στο Mall στην Ελλάδα; Η έλλειψη ηλιοφάνειας; Μάλλον όχι! Μήπως το γεγονός ότι είναι όλα μαζεμένα και γίνονται πατείς με πατώ σε μες στους διαδρόμους του; Μήπως ακριβώς το γεγονός πως όλοι πάνε στο Mall (ή όπου αλλού) είναι ικανό επιχείρημα για να ελκύσει τον Έλληνα;

Τέλος πάντων, ίσως και να είμαι εγώ λάθος, άλλωστε, ποίο το κακό να μαζευτεί πολύς κόσμος σ΄ένα σημείο; Πραγματικά.. κανένα πρόβλημα! Άν όμως, ώ μη γένοιτω, σε μια περίπτωση ανάγκης χρειαστεί να φύγεις; Τί κάνεις τότε; Εδώ είναι το πραγματικό ερώτημα..!

Κι η απάντηση; Τη μάθαμε όσοι βρισκόμασταν γύρω ή μέσα στο The Mall Athens σήμερα νωρίς το μεσημέρι! Έρχεται η τροχαία, μπλοκάρει όλους τους γύρω δρόμους για να φύγουν τα αυτοκίνητα και η πυροσβεστική για να εκκενώσει ομαλά το κτήριο και το σταθμό του ΗΣΑΠ.



Και μ΄όλα αυτά τί κάνουμε; Αφού τα είδαμε, αφού τα καταλάβαμε, βάλαμε μυαλό; Βάζουμε άραγε ποτέ μυαλό; Παρά το πόσο συχνά βλέπουμε τα χάλια μας; Το ότι η περιοχή έχει αρχίσει κι έχει πρόβλημα ήταν φανερό και πριν τη φάρσα για τη βόμβα.. (το Mall ακόμη στη θέση του είναι, οπότε μάλλον φάρσα ήταν :P) Μα κανείς δεν έκανε τίποτε! Τίποτα; Ή ίσως απλά τα έκανε χειρότερα; Είδανε ψωμί βλέπετε, κι είπαν να χτίσουν κι άλλα μεγαθήρια! Και φυσικά όχι αλλού, εδώ δίπλα..! Κλασσικοί Έλληνες, ο ένας στα χωράφια τ΄αλλουνού! Και εμπορικά, και γήπεδα, και αυτοκινητοβιομηχανίες, και σινεμά, όλα στην ίδια γειτονιά!

Μπράβο ρε Ελλάδα! Να χαίρεσαι τα χάλια σου! Δύο ώρες πήρε η εκκένωση, ενός κτηρίου!!!

3 σχόλια:

  1. Καλά, οι άνθρωποι είναι γελοίοι! Μ΄όσα συνέβησαν, και το κέρδος κέρδος! Φέρανε τον Τσαλίκη να κάνει μια κλήρωση τώρα..! (και το μεταδίδει live η Λάμψη!) Άντε πάλι να πάνε να κονσερβοποιηθούν εκεί μέσα οι μισοί Αθηναίοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην αγχώνεσαι.. Εσύ τουλάχιστον δε στριμώχτηκες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι... εμένα μόνο με σταμάτησε ένας τροχονόμος και δε με άφηνε να πάω σπίτι μου!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή