Ένα γενικό blog με επικαιρότοτητα αλλά και με κάποια θέματα περισσότερο επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Πλέον, στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας μπορείτε να βρείτε και διασκεδαστικά παιχνίδια!

toolbar powered by Conduit

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ποιός είσαι και αποφασίζεις για την ΕΡΤ;;;

Ύστερα από πολύ καιρό θυμήθηκα πάλι να γράψω εδώ... και γράφω χωρίς ειρμό και χωρίς καθαρότητα, απλώς θέλω να τα πω!

Ο λόγος δεν είναι άλλος από αυτά που συζητά όλη η Ελλάδα πλέον!!! Ποιός είσαι εσύ κύριε Πρωθυπουργέ και αποφασίζεις ότι θα καταργήσεις την ΔΗΜΟΣΙΑ τηλεόραση;;;

Προσωπικά διαφωνώ με τις περισσότερες επιλογές της ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια, είμαι από αυτούς που έφτασαν στο ΑΜΗΝ και εάν ήταν στο χέρι μου θα είχα σταματήσει να πληρώνω το χαράτσι, εξ΄αιτίας της γνωστής κουβέντας με τα δικαιώματα μετάδοσης του ΟΣΦΠ, που πλήρωνε (η ΕΡΤ) περισσότερα από ιδιωτικό κανάλι, και βγήκε ο διευθύνων σύμβουλος να μας πει ότι δε θα μας ρωτήσει κιόλας..
Προσωπικά δε θα ήμουν τόσο εξαγριωμένος εάν το πρόβλημα ήταν 2500 ή 5000 άνθρωποι που μένουν στο δρόμο (παρόλο που είναι κρίμα).

Όμως:

ΔΕ γίνεται, ΔΕ νοείται αναπτυγμένο, δημοκρατικό κράτος, που δεν έχει δημόσια (ή κρατική πάρτε το όπως θέλετε) τηλεόραση! Ίσως τα τρία δημόσια κανάλια να ήταν υπερβολικά, ίσως να μη γινότανε σωστή δουλειά!
ΔΕΝ είναι όμως λόγος να καταργήσεις τη δημόσια τηλεόραση.
ΔΕΝ είναι δημοκρατικό. ΔΕΝ είναι προς το όφελος της εθνικής μας ασφάλειας.
ΔΕΝ επιτρέπεται να στερείς από όλους τους ομοεθνείς τη ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ενημέρωση από τη χώρα τους! 
ΔΕΝ μπορεί ένα ξένο κανάλι (Γαλλικό νομίζω, το Arte) να βγάζει διεθνές δελτίο ειδήσεων κανονικής διάρκειας στα Ελληνικά γιατί εμείς κλείσαμε τα δικά μας κανάλια!
ΔΕΝ επιτρέπεται να βασίζεσαι για την ενημέρωση ενός έθνους με το μισό πληθυσμό του στη διασπορά από ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς! (Ποσώ μάλλον, όταν αυτοί έχουνε γεμίσει το πρόγραμμά τους με φθηνά τουρκικά σήριαλ, που τίποτα απολύτως δεν προσφέρουν στην προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού και πνεύματος).

Είναι χουντικό, παράνομο, αντιδημοκρατικό, αντιεθνικό, αντιπατριωτικό, και ίσως πράξη προδοσίας (ας μη φτάσει να σημαίνει όντως το τελευταίο, Θεέ μου). Το Arte, αποκαλεί την ΕΡΤ "ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" για την Ελλάδα αλλά εμείς θεωρούμε πως δε χρειαζόμαστε δημόσια τηλεόραση; Και μάλιστα να αναφέρεται το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης ως ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ; Μήπως αυτό σημαίνει πως κάτι άλλο εμπλέκεται; Γιατί το λουκέτο στην ΕΡΤ συνέπεσε με σενάρια για ιδιωτικοποιήσεις της ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ στρατιωτικής βιομηχανίας της χώρας ΕΑΒ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ (ΕΒΟ/ΠΥΡΚΑΛ).

Θα πρέπει επίσης κάποιος να τους πει ότι είναι ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ να διακόπτουν το πρόγραμμα ιδιωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών επειδή αναμεταδίδουν την εκπομπή της ΝΕΤ. Θα πρέπει επίσης κάποιος να τους πει ότι γράφω το συγκεκριμένο μήνυμα από την Κύπρο, βλέποντας ΝΕΤ, η οποία μεταδίδεται εδώ με τη στήριξη του ΡΙΚ. Του ιδίου ΡΙΚ που πλέον δεν παίζει στην Ελλάδα, διότι.. απλώς το κόψανε. Όπως και την ΕΡΤ. Όπως και τη Deutche Welle. Όπως και δεν ξέρω τί άλλο κόψανε πλέον στην Ελλάδα!

Η ΕΡΤ εξυπηρετεί εθνικούς σκοπούς, όπως η κάθε δημόσια τηλεόραση σε κάθε κράτος. Σκοπός της δημόσιας τηλεόρασης είναι η προώθηση του πολιτισμού του εκάστοτε έθνους (και στην Ελλάδα, κάποτε είχαμε ΠΟΛΥ πολιτισμό). Και ο πολιτισμός, αν και κοστίζει, δεν αποφέρει αντίστοιχα κέρδη, οπότε δεν μπορεις να περιμένεις από τους διάφορους ιδιώτες να επιτελούν αυτό το έργο.
Σκοπός της δημόσιας τηλεόρασης είναι η διατήρηση της εθνικής ενότητας και της εθνικης υπερηφάνειας ενός λαού. Μπορεί ν΄ακούγεται υπερβολικά εθνιστικό, ίσως και ακροδεξιό, αλλά δεν παύει να είναι αναγκαίο για την ομαλή λειτουργία μιας δημοκρατίας, και τη διασφάλιση ενός έθνους από πιθανούς εξωτερικούς εχθρούς, να προωθείται η εθνική ταυτόητα του λαού.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας... 

Το ρεπορτάζ του Arte

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου